Se & göra i Haverdal med omnejd

Haverdals Golfklubb ligger strax norr om Halmstad längs den vackra kustvägen. Här i närheten finns mycket att uppleva och nedan har vi gjort ett urval. Kontakta oss gärna om ni söker något speciellt, så hjälper vi dig gärna vidare!

Volkswagen Golfarena

Du som är kvinna, syster, mamma, mormor, man, bror, pappa, farfar. Som har massor med tid över, eller kanske inte så mycket. Som i praktiken är uppfödd på en golfbana, eller nej, som aldrig ens besökt en golfanläggning. Som har den senaste utrustningen, förrförra årets reafynd, har inga klubbor. Som tränar ofta, sällan. Har inte börjat än.

För dig passar Volkswagen Golfarena utmärkt!

Volkswagen Golfarena>>

Haverdalsreservatet

Reservatet ligger precis vid havet och inleds med en 30 meter bred sandstrand som avslutas med sanddyner. Området är med sina goda badmöjligheter mycket välbesökt framförallt under sommarhalvåret. Här finns även inlandsdyner, strandhak och klapperstensvallar. Om hösten lyser olika kremlor i tallskogen.

I områdets östra och sydöstra del reser sig mäktiga fossila inlandsdyner bevuxna med bergtall. Den så kallade Stora Sandkullen når en höjd av cirka 36 meter över havet och är en av Skandinaviens högsta sanddyner. Längst i norr, på Skallbergets sydsluttning, övergår flygsandfältet i ett klapperstensområde.

Genom hela reservatet rinner ån Skintan.

Haverdalsreservatet>>

Särdals Kvarn

Inge långt från Haverdals Golfklubb längs kustvägen, ligger Särdals Kvarn som drivs och ägs av Hallands Fruktindustri (Hafi).

Hafi är en familjeägd syltfabrik som ligger i Brännarp några kilometer från Särdals Kvarn. Här har vi syltat och saftat i fyra generationer sedan 1938 med skonsamma metoder och bästa tänkbara råvaror.

Vid Särdals Kvarn finns både ett mycket trevligt Café samt Gårdsbutik.

Särdals Kvarn>>

Steninge Café & Restaurang

Göstas i Steninge är en restaurang- & caféverksamhet med ett bedårande vackert läge, ett stenkast från havet, med stensprängda strandhagar och Steninges naturreservat som närmsta granne.

Verksamheten har under de senaste tjugofem åren befäst sin plats på kartan som ett genuint, naturnära utflyktsmål för alla åldrar.

Steninge Café>>

Mjellby Konstgård

Upplev svensk och internationell konst på Mjellby Konstmuseum i Halmstad. Vi visar årligen tre till fyra utställningar med allt från samtidskonst till modernism, ofta med profilering mot surrealismen. Här finns också en viktig del av den svenska konsthistorien i Halmstadgruppens samling, som ofta presenteras i nya formationer.

I butiken hittar du bland annat presentartiklar, handgjorda smycken och noga utvalda konstböcker för stor och liten. Dessutom kan du besöka BarnensMjellby - vår verkstad för hela familjen. Välkomna!

Mjellby Konstmuseum>>

Golfhuvudstaden

Haverdals Golfklubb är en del av Golfhuvudstaden och genom vårt samarbete blir det "Golf extra allt"!

Drömmer du också om den bästa golfupplevelsen? Då är Golfhuvudstaden Halmstad din självklara destination! Intill västkustens och Sveriges mest populära sandstrand Tylösand finns 10 uppskattade golfanläggningar med golfpaket för hela familjen. Dessutom har Halmstad så mycket mer än golfklubbar att erbjuda med sitt rika utbud av natur, kultur och nattliv. Här är alla upplevelser inom räckhåll – till och med den mest svårträffade greenen.

Golfhuvudstaden>>