Haverdal Junior Matchplay Cup

På grund utav många inställda tävlingar startar vi nu upp en egen tävling, Haverdal Junior Matchplay Cup. Tävlingen är genomgående matchspel där ett gruppspel genomförs i steg 1 för att sedan bli ett A och B-slutspel där ALLA går vidare. Denna tävling kommer att pågå under hela säsongen och det passar alla juniorer med 54 i hcp eller bättre. Några av våra elitspelare kommer också delta men dom genomför sitt gruppspel i en egen grupp för att sedan möta juniorerna i slutspelet.

Alla gruppindelningar kommer vara framme i juniorrummet och där ska även resultaten registreras. Önskemål på gruppmotståndare går att göra i anmälan.

När ni vill spela en match tar ni kontakt med er motspelare och kommer överens om dag och tid. Er match kan vara 9 eller 18 hål beroende på vad ni kommer överens om före rundan.

Vid frågor kontakta Kristian på pro@haverdalsgk.se

Kostnad: 50:- (går oavkortat till priser)

OBS! Priser delas ut både i A och B-slutspel!

1. Tävlingen spelas enligt HCP
  2. Kom överens om dag och tid för er match inom de satta datumen
  3. Välj tee som du vill spela ifrån
  4. Räkna ut dina erhållna slag
  5. Jämför med din motspelare och räkna ut skillnaden. Exempel: Spelare 1 har 16 slag, spelare 2 har 10 slag. Spelare 1 får då 6 slag på spelare 2 och det blir på de 6 svåraste hålen (index 1-6) på banan. Om bara 9 hål spelas halveras detta.
  6. Inget särspel under gruppspelet om matchen blir delad
  7. Vinnaren skriver upp resultatet i juniorrummet. Om det är låst skicka ett sms till Kristian med resultatet - 0738432646.
  8. Bestäm dag och tid med nästa motspelare

Såhär fungerar matchspel:

1. Minst antal slag, utifrån hcp, på ett hål ger ”1 up” till den spelaren.
  2. Vid samma resultat på ett hål, utifrån hcp, är ställningen oförändrad
  3. Vid regelbrott på ett hål förlorar spelaren det hålet

Gruppspelet börjar 18/5.

Mycket bra priser utlovas till er som kniper åt sig pallplatserna både i A och B-slutspelet senare under säsongen.

Anmälan är nu stängd och 28 spelare kommer göra upp om pallplatserna, riktigt kul!