Haverdals Juniorliga

Regler Haverdals Juniorligan 2018

Alla juniorer mellan 0-21 år får spela juniorligan.
Du måste vara medlem i Haverdals Golfklubb alternativt aktiv i någon av våra träningsgrupper för att få delta i tävlingen.
Oavsett bana du väljer spelar du 9 hål.
50-banan spelas med innebandyboll fylld av plast och banan spelas 1,5 varv (9 hål). 100-banan spelas från ordinarie tee på korthålsbanan och med golfboll. Spel på stora banan sker från valfri tee men måste vara samma tee under hela månaden.

Topp 10 i varje klass finns med på leaderboarden.

Tävlingen spelas månadsvis där vinnaren i varje klass erhåller ett pris.
För att rundan ska vara giltig måste du spela med en markör och scorekort ska föras, signeras och lämnas i brevlådan vid juniortavlan efter avslutad rond.
Kontroll av resultatet sker utifrån ditt scorekort.

50 och 100-bana spelas enligt slagspel och 9-hål på stora banan spelas utifrån handicap.

Hur spelar jag i juniorligan?

• Spela 9 hål på den bana du vill (50-bana, 100-bana alternativt hål 1-9 på stora banan)
  • Skriv ditt namn, speldatum, bana/tee och HCP tydligt på scorekortet.
  • Summera och signera scorekortet och placera det i brevlådan vid "gamla" kansliet.
  • Du får spela när du vill och hur många rundor du vill under ”tävlingsmånaden”. Du väljer vilken bana du vill tävla på under månadens tid och du spelar på samma bana under hela månaden. Nästa månad kan du byta bana du tävlar på.
  • Så länge du finns med på leaderboarden (topp 10) har du möjlighet att förbättra den score som syns på tavlan.
  • Om du förbättrar ditt resultat på något eller några av de hål du spelar får du ändra det på tavlan.
  • Finns ditt namn inte längre med på tavlan har du ”missat cutten” och får därmed börja om vid nästa speltillfälle (månad). Du är på så sätt med i tävlingen igen.
  • Vid lika resultat mellan spelare 3-20 placeras spelarna utefter handicapordning.
  • Vid lika resultat mellan spelare 1 och 2 på leaderboarden ska spelaren med lägst resultat på hål 7-9 placeras överst. Är det fortfarande delat resultat tittar spelaren på hål 4-9. Vid lika resultat tillämpas särspel om plats 1 mellan de två bästa spelarna i varje klass.

Tränarna skriver kontinuerligt upp resultaten efter inlämnade scorekort.

Haverdals Juniorliga startar den 1:a maj!