Hallandstouren & Teen Tour

Tävlingsinformation

Teen Tour arrangeras av Svenska Golfförbundet och är riksomfattande juniortävlingar som spelas på tre nivåer: Elits, Future och First. Teen Tour är för dig som är mellan 13-21 år och har handicap 36 eller lägre. Samtliga tävlingar spelas scratch (utan hcp). Har ni frågor gällande Teen Tour är det Daniel Rosendahl på SGFs tävlingskansli för juniorer ni ska kontakta. HÄR finner ni hans kontaktuppgifter.

För att få spela på Teen Tour behöver du betala in en touravgift och det gör du via golf.se och MinGolf. Anmälan och betalning av touravgift öppnas under mars månad. Tävlingsanmälan till Teen Tour First görs även den på golf.se via MinGolf. Anmälan stänger ca. 2 veckor för tävlingen. Samtliga spelare måste registrera sig senaste tre dagar före tävlingen kl.12 via MinGolf. Genom att betala anmälningsavgifter registreras spelaren till tävlingen.

Vid efteranmälningar till Teen Tour skickas följande info i ett mejl till juniortavling@golf.se: Namn, golf-ID och vilken tävling som gäller. Vid avanmälan skickas namn och gällande tävling till samma adress.

Anmälan till Hallandstouren görs på golf.se via MinGolf eller via mail till: josefin@odenring.se. Anmälan stänger tre dagar före tävlingsdagen kl.12. Vid efteranmälan till Hallandstouren skickas följande info i ett mail till johan.hgdf@outlook.com : Namn, golf-ID och vilken tävling som gäller.

Teen Tour First och Hallandstouren är två skilda tävlingar men spelas på samma bana i en gemensam kanonstart kl.9.00 varje tävlingsomgång. Båda tävlingarna anmäler man sig till via golf.se. Hallandstouren spelas i två åldersklasser: 0-12 år och 13-21 år. I klassen för 0-12 år (Rookie-klassen) kommer inga resultalistor att publiceras i linje med rekommenerationer från RFs regler för tävling för barn. I klassen för 13-21 år fördelas priser både efter en brutto och netto resultatlista. På Hallandstouren behöver spelarna själva inte betala tävlingsavgiften, utan den faktureras till hemmaklubbarna.

Har ni har frågor och funderingar, hör gärna av er till:

Johan Hellberg

Idrottskonsulent Hallands Golfförbund

johan.hgdf@outlook.com

Teen Tour

First

Är tourens första nivå och inkörningsporten för dig som vill komma igång och tävla, oavsett om du vill bli bäst i världen eller bara tycker det är kul att tävla och träffa kompisar. Spelare födda mellan 1997 och 2005 får delta.

First spelas på cirka 15 platser runt om i landet varje omgång. Anmälningsavgiften är 200 kronor/tävling och betalas i Min Golf. För att spela på First måste du betala touravgift. (årsavgift för att spela på Skandia Tour).

Tävlingen spelas över 18 hål och spelformen är slaggolf. Det finns plats för 54 killar och 24 tjejer. Skandia Tour First ger inga rankingpoäng men de tio främsta procenten i startfältet får flytta upp till Future nästkommande omgång

Future

Teen Tour Future är den andra nivån på touren. Future spelas på sju spelplatser varje omgång. Här blir motståndet tuffare och du kan behöva åka till granndistriktet för att tävla. Omgång 3 och 4 spelas över två dagar vilket gör att en övernattning kan behövas. Future spelas över 36 hål förutom omgång 3 och 4 som spelas över 54 hål. Spelformen är slagspel och det finns plats för 54 killar och 24 tjejer.

Hit tar du dig antingen via dina rankingpoäng eller en uppflyttningsplats som du spelat till dig omgången innan. Anmälningsavgiften är 300 kronor och även här måste du betala touravgift.

Teen Tour Future ger både uppflyttningsplatser och rankingpoäng. För att delta på Future måste du ha högst handicap 12 för pojkar och 15 för flickor. Spelare födda mellan 1997 och 2005 får delta.

Elite

Teen Tour Elite har ett startfält på 156 spelare (102 pojkar och 54 tjejer) med undantag för JSM Match (omgång 4). Detta gör Teen Tour Elite den till en riktig “stortävling” och ett självklart val för dig som vill spela med landets bästa juniorer.

Nivå 3 är därmed det högsta steget på Teen Tour. Hit tar du dig på samma sätt som i de andra stegen, det vill säga genom rankingpoäng eller uppflyttningsplats från Future. På denna nivå får du mäta dig mot Sveriges bästa juniorer. Under varje omgång spelas en Teen Tour Elite. Omgång 3 och 4 är svenska mästerskap och betyder att vinnarna kan titulera sig svensk mästare för juniorer och får Riksidrottsförbundets SM-tecken.

Anmälningsavgiften för spel på Elite är 400 kronor och anmälan sker i Min Golf.

Tävlingen spelas över minst tre dagar och spelformen är slagspel förutom omgång 4 som spelas som matchspel. Tävlingen ger rankingpoäng och ingår i World Amateur Golf Ranking.

Exakt tävlingsprogram för Teen Tour finner ni via länken: http://www.golf.se/tavling/juniortavlingar/teen-tour/

Tävlingsprogram Teen Tour First & Hallandstouren 2019

Omgång 1 - 19 maj Halmstad GK

Omgång 2 - 8 juni Halmstad GK

Omgång 3 - 29 juni Rydö GK

Omgång 4 - 28 juli Laholms GK

Omgång 5 - 18 augusti Varbergs GK

Omgång 6 - 8 september Haverdals GK

Hallandstourfinalen - 12 oktober Falkenbergs GK

Inbjudan skickas ut till spelare som spelat 4 stycken eller fler tävlingar på Teen Tour och Hallandstouren under året. Inbjudan skickas ut under vecka 37.

Övriga tävlingar

Svenska Golfförbundet anordnar följande tävlingar:

Teen Cup, Teen Tour First, Future & Elite, JSM Klubblag, Grand Opening, Skol-SM, ANNIKA Invitational Europe, ANNIKA Cup och Stenson Sunesson Junior Challenge,

Du hittar mer information om dessa tävlingar på SGF's hemsida för juniortävlingar>>