Golfäventyret & Banor

Golfäventyret

Golfäventyret är ett relativt nytt material för juniorutveckling. Detta är något vi tror på väldigt mycket på Haverdals Golfklubb. Materialet består av olika nivåer likt "levels" i olika typer av spel som annars finns i barnens vardag. Det gör att barnen kan se hur utvecklingskurvan ser ut och att det blir en naturlig belöning från level till level. Dessa nivåer består av "klara-av utmaningar" och "göra-utmaningar" som juniorern själv kan genomföra och kryssa av i boken som dem får.

Svårighetsgraden ökar mellan varje nivå vilket medför att junioren blir väl förberedd till att därefter kunna spela på stora banan utan att det känns som ett för stor steg. 

Nedan kan du läsa om de olika banorna som vi har skapat på Haverdals Golfklubb i koppling till Golfäventyret och juniorernas utveckling. Materialet vänder sig främst för juniorer upp till 13 år. 

Banor för juniorer

30-banan (hål 1-3 på korthålsbanan)

Denna bana består av 3st hål med avstånden 10-30 meter där bollen är i hål inom 1 meters radie. Banan spelas med en innebandyboll med eller utan plast innuti. 

50-banan (hål 1-5 + 6 på korthålsbanan)

Denna bana består av 6st hål med avstånden 20-50 meter där bollen är i hål inom 0,5 meters radie. Banan spelas med valfri mjuk boll (innebandyboll, innebandyboll fylld med plast, tennisboll). 

100-banan (vanliga korthålsbanan)

Denna bena består av 9st hål med avstånden 40-100 meter där bollen ska hela vägen i hål. Banan spelas nu med riktig golfboll. 

Scorekort till respektive bana finns att skriva ut via inlogget från träningsboken.

 

Efter att alla utmaningar är klarade börjar spel på Stora banan där det fortfarande finns ett kapitel i träningsboken så att junioren fortfarande har utmaningar att genomföra. Därefter blir levels tydligare efter som HCP nu involveras.