Våra elitspelare

Här nedan presenterar vi våra Elit-/Proffsspelare

Josefin Odenring

PGA Golf Professional

Mitt namn är Josefin Odenring, 25 år och är född och uppvuxen i Enköping. Vid 10 års ålder flyttade jag och min familj till en villa som låg precis intill golfbanan och då föll det sig naturligt att jag introducerades för golfen. Jag blev biten för sporten och golfbanan har sedan dess varit mitt andra hem. Jag skulle beskriva mig själv som en glad, ambitiös och målmedveten golftjej som brinner för sin satsning mot Europatouren.

2011 flyttade jag till Halmstad för att studera på Scandinavian School of Golf. Jag såg det som en fantastisk möjlighet för mig att kunna kombinerar studier med min elitsatsning på golf. Jag trivdes som fisken i vattnet där och varje dag innehöll ny lärdom och erfarenhet. Att tillsammans med likasinnade få möjligheten att utvecklas i en elitmiljö med fantastiska möjligheter av fina banor som Halmstad erbjuder betyder oerhört mycket!

Jag spelar idag på Nordea Tour och LET Access som är undertouren till Europatouren. I år planerar jag att spela mitt första kval till Europatouren. Att satsa på golf på den här nivån är som ett heltidsjobb. Det är inte bara att stå på golfbanan och träna utan det är väldigt många fler delar som ska hinnas med: fysträning, mentalt, målsättningar, planering av träning och resor, utvärdering osv. Jag älskar att ha många bollar i luften. Jag ser allt som ett stort pussel med många bitar som ska falla på plats. Därför älskar och brinner jag för min golfsatsning.

Jag tog min examen från School of Golf 2014 och kände mig verkligen inte redo att lämna Golfhuvudstaden. Miljön och möjligheterna här i Halmstad är fantastiska och det finns inget bättre ställe att bedriva min satsning på. Med anledning av att jag har valt att bo kvar i Halmstad så vill jag bygga upp mitt nätverk för min golf här nere. Därför har jag nu valt att bli medlem på Haverdals golfklubb. Jag ser fram emot att få representera denna fina klubb och extra roligt ska det bli att spela LET Access som går av stapeln den 22-24 maj. Det känns spännande och stort att spela en sådan tävling på hemmaplan och jag hoppas att vi ses ute på banan då!

Sebastian Brzezinski

PGA Golf Professional

Mitt namn är Sebastian Brzezinski 25 år gammal. Född i Falun men som tur är så är jag uppvuxen i trevliga lilla Halmstad. Innan golfen blev ett så kallat beroende så har jag en mängd olika idrotter i bagaget som bestod av tennis, fotboll, pingis, simning, karate, jujutsu ,friidrott , rodd och sist men inte minst golf.

Som sagt så började jag spela golf rätt så sent, tog mitt gröna kort när jag var 12 år gammal och härjade runt på en pay and play bana. Sen så fick mina föräldrar ett tips från en nära kompis till Anders Israelsson som sa om han (jag) ska utvecklas så måste han spela på större banor samt att träna med ungdomar i samma ålder. Så runt 14 års ålder var man officiellt medlem på Haverdals GK och med både Fredrik Wetterstrand, Anders och Olle Karlssons hjälp så har man utvecklats enormt mycket. Haverdals motto gemenskap, glädje och utveckling har gjort mina 11 år här på denna klubb väldigt roliga och lärorika vilket gjort mig till den golfspelare jag är idag.

Just nu så studerar jag på högskolan i Halmstad på ett golfcollege vid namn Scandinavian college of sport där jag avklarat 2 av 4 år av utbildningen och ser fram emot de 2 kommande åren. Utbildningen heter professionell idrottskarriär och arbetsliv som hjälper mig med att utveckla alla delar i spelet, både mentalt som fysiskt samt andra delar som gör oss attraktiva på arbetsmarknaden.

Jag är en seriös kille som kämpar hårt och ger aldrig upp. Många timmar läggs ner både på golfbanan som på gymmet. Min tävlingsnivå är på nordiska ligan som innebär den största touren i Skandinavien som spelas i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Min största dröm är att lyckas inom golfen och vara bland topp 100 i världen. Mitt mål är att kunna spela på Europa touren och vidare ut mot pga touren. Jag vet att jag har kapacitet och tron på mig själv för att nå de nivåerna, det är bara tiden som avgör.