PGA Halmstad Ladies Open 2015

Tysk dominans efter svenska raset (artikel från golf.se)

Nej, det blev ingen svensk seger på hemmaplan. I stället gick segern till Tyskland och 19-åriga Isi Gabsa. Efter en drömstart kopplade hon tidigt greppet och gick på knock-out.
– Det är underbart, min första seger som proffs, säger hon.

Inför finaldagen av PGA Halmstad Ladies Open at Haverdal såg det ut att bli stora framgångar för de svenska tjejerna. Halmstadtjejen, Josephine Janson, Ringenäs GK, ledde tävlingen efter lördagens fenomenala 68-runda. Tätt bakom sig hade hon amatören och jättelöftet Beatrice Wallin. Men redan på första hålet tog det som skulle bli en svenskgul succé en helt annan vändning. Isi Gabsa, från Tyskland, gick nämligen ut stenhårt och bjöd den stora publiken på birdiefest. 5 birdies de första 9 hålen knäckte svenskorna som inte kunde hänga med i tyskans dominans. Men Isi Gabsa bjöd in motståndarna igen på andra nio då hon inledde med dubbelbogey på 10:an följt av en snöplig bogey på 11:an.
– Ja, det var några kämpiga hål ett tag, jag försökte att hålla mig lugn och fortsätta spela så bra som möjligt. "Tog några riktigt klantiga beslut"
När Gabsa tappade i täten var det även tungt för svenskorna. Josephine Janson spelade bort alla sina möjligheter på 13:e hålet där hon slog i vattnet och inkasserade en trippelbogey.
– Jag tog några riktigt klantiga beslut med klubbvalen, så det var det sket sig, men jag spelade verkligen inte på topp, säger en besviken Janson i klubbhuset efter rundan.

För tyskan Isi Gabsa är segern hennes första på Letas-touren. Och gissa om den var betydelsefull.
– Det känns helt underbart, vilken jäkla start i dag. Den var helt galen, birdie efter birdie efter birdie. Jag har spelat rätt bra hela veckan, men i dag fick jag till lite fler birdieputtar och det var kul att mamma gick med som caddie.
– Det är min första seger som proffs, jag är jättelycklig just nu, säger vinnaren som redan nu i kväll flyger till London.
–  På tisdag är det kval till US Open, så 36 hål på en dag, sedan flyger jag till Norge igen för nästa tävling på Letas, så det är bara att fira det här nu ikväll på flyget... Sen så måste jag ladda om.
Bästa svenska blev Jessica Ljungberg efter totalt -2. Stabilt spel hela veckan, men framförallt en fenomenal puttning.
– Det var längesen jag såg någon putta så bra, helt otroligt, säger Louise Friberg.
– Det var galet, vad var det som hände, du satte ju allt i dag, sa Isabella Ramsay i Recording Area direkt efter rundan.  Ljungberg själv var inte så förvånad.
– Jag har puttat bra hela veckan, jag har ett riktigt bra snitt den här tävlingen. Jättekul att bli bästa svenska, tjiiiho!

Nu rullar Nordea Tour och Letas vidare till Norge nästa vecka. Stort tack till Haverdals GK för en fenomenal vecka.
Vi ses väl nästa år?
Bra!