Press - PGA Halmstad Ladies Open at Haverdal 2016

Slår till i år? Ringenäs Josephine Janson ledde tourtävlingen i Haverdal efter två dagar i fjol, men slutade femma till slut. Revansch nu?

Artikel från Hallandsposten, 2016-05-11

Vassare startfält i Haverdal i år

Tolv spelare från klubbar i södra Halland finns i startfältet när LET Access Tour-tävlingen PGA Halmstad Ladies Open avgörs på Haverdals GK torsdag–lördag i nästa vecka.

Totalt gör 126 spelare från 25 nationer upp om prispotten, som har höjts från 35 000 euro i fjol till 40 000 (drygt 370 000 kronor).

– Jag upplever det som att det är ett tuffare startfält i år och det är fler nationer representerade. Sedan blir det ju ingen Europatourtävling för damer i Sverige i år, vilket kanske lockar lite fler att komma hem och spela denna tävlingen, säger Linda Nevrén, klubbchef på Haverdals Golfklubb.

En av Europatourprofilerna är Linda Wessberg, Solheim Cup-spelare i Halmstad 2007 och nu på väg tillbaka efter ett armbrott i fjol.

Haverdals GK representeras av Ebba Simonsson och Josefin Odenring samt de unga talangerna Madeleine Högfeldt, Linou Wang och Julia Lind, som har fått arrangörsklubbens tre wild cards.

Josefin Odenring har den starkaste formkurvan med en elfteplats som näst bästa svenska i den senaste LET Access Tour-tävlingen i Schweiz sista helgen i april.

Ringenäs GK har fått med Lynn Carlsson, Josephine Janson, Emma Svensson och Julia Engström, medan Sofia Björkman och Madeleine Ziegert kommer från Halmstad GK och Sofie Babic från Laholms GK.

Tyska fjolårsvinnaren Isi Gabsa återvänder däremot inte. Hon spelar numera på Symetra Tour, undertouren till LPGA-touren i USA.

Text: Carl Fredrik Johansson