Nybörjare 2019 - Grönt kort

Nybörjarkurs och medlemskap 2019 för endast 999:- !

Erbjudandet riktar sig till dig som är 22 år och äldre.  I kursen ingår självklart fadderkvällar med våra medlemmar som hjälper er att komma igång ute på banan och få njuta av spelet. Vidare under säsongen 2019 ingår medlemskap vilket gör att ni spelar utan kostnad på vår fina bana. Uppföljningstillfällen kommer också att finnas utan kostnad.

Erbjudandet gäller för de första 40 personerna som anmäler sig till nybörjarkurserna. Det är således principen ”först till kvarn” som gäller!

Är ni familj och även vill att era barn ska prova på är de välkomna i vår fina juniorverksamhet. Vi har för närvarande ca 200 ungdomar i vår verksamhet varav ca 70 st. i regelbunden träning.

Gemenskap, glädje, utveckling

Det är våra ledord som till stor del sammanfattar vår verksamhet.

Vi tror på en aktivitet där alla är välkomna att delta, såväl ensam som familj, man som kvinna & gammal som ung! Det finns aktiviteter för de äldre, de yngre, de som vill tävla och de som uppskattar en promenad i frisk luft och underbar miljö!

Haverdals Golfklubb bildades 1989 och har sedan dess hunnit bli både Sveriges bästa juniorklubb och årets golfbana. Vi har en välskött bana, bra restaurang och en stark ekonomi.

Vi är för närvarande ca 1600 medlemmar som trivs tillsammans i klubben!

Kurs 1 2, 4, 9, 11, 16, 17 april  kl 17:30-19:30 10 platser
Kurs 2 6, 7, 13, 14 april kl 09:00-12:00 10 platser
Kurs 3 6, 7, 13, 14 april kl 13:00-16:00 10 platser
Kurs 4 11, 12, 25, 26 maj kl 09:00-12:00 10 platser

I kursen ingår: Teorimaterial och lån av utrustning.

Alla som går nybörjarkurs under våren får även 15% på Träningskortet 2019 vad gällande perioden vecka 25-40 (16 veckor).

KLICKA HÄR FÖR ATT GÅ VIDARE TILL ANMÄLNINGSFORMULÄRET

Sommarkurser

Välkommen till golfens underbara värld!

Våra nybörjarkurser får dig att upptäcka hur kul golf kan vara. Vi tar dig genom grunderna i spelet, teori och regelkunskap. Det vill säga allt som behövs för att komma igång på ett bra sätt. Nybörjarutbildningen är
auktoriserad enligt Svenska Golfförbundets normer. Fadderrundor ingår.

Kursdatum:

Kurs 1  1, 2, 3, 4 juli kl 9-12
Kurs 2 22, 23, 24, 25 juli kl 9-12

Instruktör: Cecilia Leijon-Fröjd

Pris: 1999 kr

I priset ingår allt material, övningsbollar samt lån av klubbor.

Du är också välkommen till våra kostnadsfria uppföljningsdagar.
Dessa är enbart öppna för dig som gått en nybörjarkurs hos oss.
Allt för att du ska känna dig väl omhändertagen i början av din golfkarriär.

Gratis uppföljningspass ingår - kontakta shop för info om dessa.

KLICKA HÄR FÖR ATT GÅ VIDARE TILL ANMÄLAN

Vid övriga frågor kontakta gärna våra Pros enligt nedan.

Mail: pro@haverdalsgk.se

Telefontid 08.00 – 16.00 vardagar

När får jag Grönt kort?

Du ska klara ett av nedanstående alternativ från gulsvart pinne (150m) eller från 100 metersmarkeringen om du blivit rekommenderad det istället:

• Vid ett tillfälle presterat 18 poäng, eller mer vid spel över 9 hål
• Vid två tillfällen presterat 14–17 poäng vid spel över 9 hål.

Du spelar poängbogey över nio hål från gulsvart pinne, alt. 100 m. Du genomför golfrundan med en spelare med officiell handicap.

Poängtabell

Så här räknar du poäng när du spelar från gulsvart pinne (eller från 100 meter).

Antal slag   Poäng
7 slag   0 poäng
6 slag   1 poäng
5 slag   2 poäng
4 slag   3 poäng
3 slag   4 poäng
osv.   osv.

När du klarat Grönt Kort fortsätter du din träning och ditt spel ute på banan.

Många golfare upplever det oerhört positivt att börja spela en kort bana för att senare, när de blivit allt säkrare, flytta tillbaka till ordinarie utslagsplatser.

Så här kan det se ut efter det att du har fått ditt Gröna Kort:

1. Fortsatt spel och träning på korthålsbanan

2. Handicap 54-37, nu kan du välja vilken ordinarie utslagsplats du vill spela men förslagsvis tee 40 några rundor som ligger i början av fairway på alla våra hål. Diskutera gärna med våra pros om det är någon fråga.

3. Handicap 36 eller lägre = Officiellt handicap.

Du fortsätter nu med spel från valfri utslagsplats och i vår slopetabell som finns vid kansliet kan du ser hur många slag du får och hur poängen sedan räknas. Vid frågor hjälper personalen självklart till!

Slopetabellen används även när ditt handicap är mellan 54-37 vilket ni alla som går nybörjarkurs hos oss såklart får lära er.

Klicka på denna länk och gå vidare till "Slope" så kan ni där skriva in ert handica och få ut antal slag automatiskt: http://www.haverdalsgk.se/se/banor/18-halsbanan

När du sänkt ditt handicap till 36 får du officiell handicap, vilket gör det möjligt för dig att spela på många andra klubbar. Det finns också flera klubbar som välkomnar golfspelare utan officiellt handicap. Ta reda på vad som gäller för den klubb du vill besöka.

Vid frågor kontakta gärna några av våra Pros eller personal i kansliet.

Mail: pro@haverdalsgk.se