Grönt kort

Du får Grönt Kort, och du kan spela själv ute på banan, när du efter genomförd utbildning kan visa att du uppnått en viss spelkompetens.

När får jag grönt kort?

Du ska klara ett av nedanstående alternativ från gulsvart pinne (150m) eller från 100 metersmarkeringen om du blivit rekommenderad det istället:

• Vid ett tillfälle presterat 18 poäng, eller mer vid spel över 9 hål
• Vid två tillfällen presterat 14–17 poäng vid spel över 9 hål.

Du spelar poängbogey över nio hål från gulsvart pinne, alt. 100 m. Du genomför golfrundan med en spelare med officiell handicap.

Poängtabell

Så här räknar du poäng när du spelar från gulsvart pinne (eller från 100 meter).

Antal slag   Poäng
7 slag   0 poäng
6 slag   1 poäng
5 slag   2 poäng
4 slag   3 poäng
3 slag   4 poäng
osv.   osv.

När du tagit grönt kort

När du klarat Grönt Kort fortsätter du din träning och ditt spel ute på banan.

Många golfare upplever det oerhört positivt att börja spela en kort bana för att senare, när de blivit allt säkrare, flytta tillbaka till ordinarie utslagsplatser.

Så här kan det se ut efter det att du har fått ditt Gröna Kort:

1. Fortsatt spel och träning på korthålsbanan

2. Handicap 54-37, nu kan du välja vilken ordinarie utslagsplats du vill spela men förslagsvis tee 40 några rundor som ligger i början av fairway på alla våra hål. Diskutera gärna med våra pros om det är någon fråga.

3. Handicap 36 eller lägre = Officiellt handicap.

Du fortsätter nu med spel från valfri utslagsplats och i vår slopetabell som finns vid kansliet kan du ser hur många slag du får och hur poängen sedan räknas. Vid frågor hjälper personalen självklart till!

Slopetabellen används även när ditt handicap är mellan 54-37 vilket ni alla som går nybörjarkurs hos oss såklart får lära er.

Klicka på denna länk och gå vidare till "Slope" så kan ni där skriva in ert handica och få ut antal slag automatiskt: http://www.haverdalsgk.se/se/banor/18-halsbanan

När du sänkt ditt handicap till 36 får du officiell handicap, vilket gör det möjligt för dig att spela på många andra klubbar. Det finns också flera klubbar som välkomnar golfspelare utan officiellt handicap. Ta reda på vad som gäller för den klubb du vill besöka.

Vid frågor kontakta gärna några av våra Pros eller personal i kansliet.

Mail: pro@haverdalsgk.se