Banchefen har ordet

Publicerat: 2023-03-22 10:00 - Skrivet av Kristian Söderström Malmborg

Våren kommer sakta smygandes och många av er undrar nog när vår bana öppnar och även vad för arbete som görs på hål 1 samt andra uppdateringar. Läs om vår banchef Stefans tankar inför säsongen 2023.

När öppnar banan? Frågan som blir mer och mer aktuell nu när ljuset återvänder.

Tyvärr så är inte moder natur på vår sida just för tillfället, kallt och blött har varit den sista tidens melodi och tyvärr ser nästa vecka ut att åter bjuda på fler frostnätter. För att vi skall kunna öppna banan vill man att temperaturen stiger några grader till så att vi har lite fart i gräset innan vi börjar spela.

Angående banan i övrigt så kanske många har sett hur vi format till kullarna på hål 1. Vi har även breddat fairway till vänster för att undvika att snedslagna bollar från rangen kommer in på fairway men även förhoppningsvis göra hålet lite trevligare att spela. Tee kommer att flyttas till höger om vägen mot rangen för att få en bättre vinkel mot den nya sträckningen av hålet.

I år kommer Haverdals GK att kunna erbjuda spel från ytterligare ett nytt tee nämligen tee 45. Arbete med dessa har påbörjats med att vi kopplat in bevattningen och skall så fort vädret tillåter köra igång med byggnationen också. Nya tee 45 kommer att byggas på hål 1,2,3,6,9,12,13,16,17,18 i övrigt kommer de dela samma utslagsplats som tee 49. På vissa hål kommer tee 52 (hål 10 & 15) att flyttas något bakåt för att tee 45 skall passa in så bra som möjligt.

När väntas då allt bli klart? Svårt att säga men återigen är det ofta vädret som styr många av momenten som vi gör även byggnation av tee. Med hjälp av mina duktiga medarbetare skall vi göra allt vi kan för att kunna nyttja dessa så fort som det går. Nu hoppas vi på att solen och värmen kommer tillbaka till västkusten och att det återigen spelas mycket golf på Haverdals GK.

Mvh//Stefan Lundh